Rozen Etherische Olie wordt gewonnen uit de Rosa Damascena en met name de bloem van deze plant. Maar wist je dat rozen meer zijn dan een heerlijke geur? Deze prachtige bloemen hebben ook voordelen voor de gezondheid. Essentiële olie van rozen wordt al duizenden jaren gebruikt om gezondheidsproblemen te behandelen en wordt gebruikt in natuurlijke schoonheidsbehandelingen.

Doordat wordt aangenomen dat de roos genezende eigenschappen hebben, wordt etherische olie van rozen gebruikt voor het verlagen van stress, verlicht angsten en depressie, verhoogt libido, en verlaagt de hartslag. Daarnaast zou rozen essentiële olie een positieve invloed hebben op het zenuwstelsel.

 

 

Wat doet rozen met je? 

Als je een massageolie met rozen etherische olie gebruikt, heeft dat vele voordelen: 

  • Vermindert angst en stress - Rozen kan helpen om angst en stress te verlichten.
  • Helpt tegen huidinfecties- Rozen etherische olie wordt al lang geprezen om zijn antibacteriële en schimmelwerende effecten.
  • Helpt bij menopauze: Essentiële olie van rozen kan nuttig zijn voor vrouwen in de menopauze wanneer deze gemasseerd worden met rozen etherische olie op een reguliere basis. 
  • Onderdrukt menstruatiekrampen- etherische rozenolie kan worden gebruikt voor buikmassage en zijn effectief bij het verminderen van de ernst van menstruatiekrampen. 

In het kort, Rozen etherische olie is perfect voor ontspanningsmassages waarbij je cliënt veel stress of angst ervaart. Tijdens een massage kun je bijvoorbeeld vertellen hoe rozen bijdraagt aan het verminderen van gevoelens van depressie, en angst.

 

 

DISCLAIMER: De werking van etherische oliën tegen ziektes is niet wetenschappelijk onderbouwd. Raadpleeg daarom altijd een arts bij het gebruik van etherische oliën tegen de bestrijding van ziektes. Bekijk hier voor meer informatie.

Tags Massage olie