sinaasappel ethersiche olie

Essentiële olie van sinaasappel wordt gewonnen uit de schil van de zoete sinaasappel, Citrus Sinensis. Dit wordt gedaan door een methode die koud persen wordt genoemd en waarbij druk wordt gebruikt om de oliën uit de schil te persen. Soms kunnen ook de bladeren en bloemen van de sinaasappelplant worden gebruikt.

Sinaasappel etherische olie draagt bij aan het verminderen van acne, chronische stress en andere gezondheidsproblemen. De aangename geur van sinaasappel etherische olie wordt veelvuldig gebruikt in aromatherapie en heeft een opwekkend maar tegelijkertijd ontspannend, kalmerend effect dat de hartslag vermindert. Het kan niet alleen een warme omgeving creëren, maar kan ook de kracht en veerkracht van het immuunsysteem stimuleren en bacteriën in de lucht elimineren.

 

Wat doet sinaasappel met je? 

Als je een massageolie met sinaasappel etherische olie gebruikt, heeft dat vele voordelen: 

  • Vermindert stress - Sinaasappel draagt bij aan een ontspannen houding en mindset. 
  • Verzacht pijn- Het gebruik van sinaasappel etherische olie draagt bij aan het verzacht van pijnlijke plekken op de huid. 
  • Vermindert angst en depressie: Aromatherapie met essentiële sinaasappelolie lijkt de symptomen van angst en depressie te verminderen.
  • Voorkomt de groei van schimmels: Oranje etherische olie kan ook de groei van schimmels voorkomen die voedsel kunnen bederven. Sinaasappel etherische olie kan bijdragen aan bescherming tegen vier soorten schimmels.

In het kort, sinaasappel etherische olie is perfect voor ontspanningsmassages waarbij je cliënt veel stress of angst ervaart. Tijdens een massage kun je bijvoorbeeld vertellen hoe sinaasappel bijdraagt aan het verminderen van gevoelens van depressie, en angst en bijdraagt aan een opwekkend humeur. 

 

  

DISCLAIMER: De werking van etherische oliën tegen ziektes is niet wetenschappelijk onderbouwd. Raadpleeg daarom altijd een arts bij het gebruik van etherische oliën tegen de bestrijding van ziektes. Bekijk hier voor meer informatie.