Cupping is een massagetechniek voor op je lichaam en/of gezicht waarbij cupping cups gebruikt worden. Deze cups zijn gemaakt van glas, siliconen of ander materiaal en worden op de huid gezet en vacuüm getrokken.

Wil je graag meer weten over wat een cupping massage precies is? Check dan zeker onze uitgebreide blog en kom alles te weten over cupping!

Cupping is een methode die al eeuwenlang wordt toegepast door de Egyptenaren en Grieken. Daarna zijn cupping massages bekend geworden in China en nu worden ze ook steeds meer en meer bekend in Nederland en België.

Al in 3000 voor Christus gaf men in Oost-Azië cuppingmassages. Hierbij werden kopjes verwarmd en op de huid gezet waarna deze zich vacuüm zogen. Maar ook in Nederland werd in de Middeleeuwen al cuppingmassage toegepast. Ook hier werd cuppingmassage gezien als ‘aderlating’ en als onderdeel van het genezen van ziekte.

Cupping verbetert de algehele gezondheid door de energieblokkades weg te nemen en bevordert een goede stroom van gezonde energie of qi. De zuigkracht en negatieve druk die door cupping wordt geleverd, kunnen spieren losmaken, de bloedstroom stimuleren en het zenuwstelsel kalmeren. Daarbij wordt cupping gebruikt om rug- en nekpijn, stijve spieren, angst, vermoeidheid, migraine, reuma en zelfs cellulitis te verlichten.

Cupping massage voor het gezicht zorgt er dan weer voor dat rimpels en lijntjes verminderen, littekenweefsel wordt verzacht en wallen verdwijnen. Bovendien zuivert het ook je poriën waardoor deze kleiner worden met als resultaat een stralende huid.

Cupping wordt meestal gedaan op de rug, schouders, nek, en gezicht maar soms worden de onderarmen, hamstrings en onderbenen (kuiten) gedaan.

Lees ook zeker onze blog over welke verschillende soorten cupping massages er zijn.

Hoe je de cupping cups moet gebruiken is afhankelijk van het type cup dat je hebt. Als je voor de eerste keer gaat cuppen, raden we je aan om de kleinste cup te gebruiken omdat je huid nog moet wennen. Wees altijd voorzichtig want cups hebben altijd een grotere impact dan je denkt, daarom raden we je aan om vooraf goed de gebruiksaanwijzing te lezen.

Afhankelijk van het gewenste resultaat kan je cupping toepassen zoveel als je wilt. Jij kent je huid het beste, houd bij het gebruik van huidbehandelingen altijd rekening mee dat meer niet altijd beter is. Als je huid droog wordt of gedurende langere tijd rood blijft, kan je beter een tijdje de behandeling stoppen.

In het algemeen blijven de cups ongeveer 2 – 3 minuten op de gewenste plaats staan. Als je gebruik maakt van de silicone cups, kan je deze bewegen van plaats tot plaats op je huid om een massage effect te krijgen.

Er zijn verschillende soorten cups die je kan gebruiken bij een cupping-massage. Welke cupping cup je moet aanschaffen is een persoonlijke voorkeur. Alle soorten cupping cups hebben voor- en nadelen. De siliconen massage cups zijn veelgebruikte cupping cups. Dit zijn over het algemeen de soort cups die je gebruikt als je start met het geven van cuppingmassages, omdat ze erg makkelijk te gebruiken zijn.

Glazen cupping cups met bal werken weer op een andere manier. Door in de bal te knijpen en vervolgens de cup op de huid te plaatsen ontstaat er een vacuüm in de cup.

Cupping cups met pomp zijn meestal gemaakt van het harde polycarbonaat. Deze cups zijn dus net als glazen cups vormvast, in tegenstelling tot de flexibele siliconen cupping cups.

Wil je meer weten over welke cupping set het beste bij je past? Lees dan zeker onze blog over cupping

Zoals gezegd kan je een cuppingmassage geven door de cups te plaatsen en op het lichaam te laten staan op die plek. Je hebt dan geen massageolie nodig. Wil je de cups gemakkelijk kunnen bewegen, bijvoorbeeld bij het behandelen van een wat groter gebied of bij anti-cellulite massage? Dan kan massageolie je hierbij helpen.

Doe je een cuppingmassage voor ontspanning in de spieren? Kies dan bijvoorbeeld de Verana sport & herstel massageolie die is ideaal om te gebruiken tijdens een cupping massage. Wil je een anti cellulicte cupping massage doen? Dan kan je beter kiezen voor de Verana stop cellulite massageolie. Deze is ontwikkeld zodat je doorbloeding beter gestimuleerd wordt

Als je een gevoelige huid hebt wordt cupping afgeraden. Cupping therapie is niet geschikt voor zwangere vrouwen, jonge kinderen en personen die bloedstoornissen zoals hemofilie of een verhoogde kans op trombose hebben.

Elke huid is anders en reageert ook anders op huidbehandelingen. We kunnen zeggen dat cupping niet pijnlijk is maar, het kan soms wel een onaangenaam gevoel geven.

Cupping is een fantastische methode om afvalstoffen die in ons lichaam zijn opgeslagen te verwijderen. Dit voorkomt dat we ziek worden. Ook activeert cupping het zelfgenezende vermogen van ons lichaam om te herstellen van kwalen. Het stimuleert de doorbloeding en hierdoor krijgen de cellen van je huid meer zuurstof en voedingsstoffen wat bijdraagt aan een betere kwaliteit van je huid.

Cupping is niet gevaarlijk, wel kan het soms bijwerkingen veroorzaken naargelang de soort cupping techniek en cupping cups die je gebruikt. Bijwerkingen kunnen huidverkleuring, littekens, brandwonden en infecties zijn. In sommige gevallen kan het eczeem of prsoriasis verergeren.

Je kan bijwerkingen krijgen in het gebied waar de cups je huid raken, zoals mild ongemak, blauwe plekken of huidinfecties. Het is belangrijk dat je de cups goed reinigt en steriliseert na gebruik om besmettingen te voorkomen.

Bel ons op:

+31 (0)162 788 133

Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag.

Mail ons op:

 info@demassagewinkel.com

We doen ons best om je mail binnen 24 uur te beantwoorden.